Što je sladić ekstrakt koristi za?

Kina je prva zemlja koja proučava sladiće u svijetu.Ekstrakt sladića, glicirzizični polisaharid i druge aktivne komponente sladića imaju protuupalno i anti-tumorske farmakološke učinke. Ekstrakt sladića, koji je učinkovit sastojak lijeka izvađen iz sladića, pojavljuje se kao žuti ili žuti prah. Ekstrakt sladića obično se sastoji od glicirrhizina, glicirzizične kiseline, glicirrhizina, gliciritina flavonoida, epigenina, formononetina, quercetina i drugih komponenti. Glycyrrhizae ekstrakt je studirao istraživači diljem svijeta zbog svoje velike ljekovite vrijednosti. Dakle, što je točno učinak ekstrakta sladića?

Licorice extract supplier

Prema relevantnim studijama, sladić ima funkcije inhibicije monoaminske oksidaze, inhibira redukciju aldoze koja uzrokuje dijabetes, olakšavanje spazmolize i analgezije, sprječavanje i liječenje virusa, liječenje senilne osteoporoze, odupiranje leishmemanu, antikanceru i anti-AIDS virusu. Ekstrakt sladića najčešće se koristi za izbjeljivanje i zaštitu od sunca. Koji je princip izbjeljivanja i zaštite od sunca ekstrakta sladića?


Učinak izbjeljivanja ekstrakta glicirrhizae uglavnom se postiže inhibiranjem aktivnosti tirozinaze i dopa pigmenta TBT (trp-2) i blokiranjem polimerizacije od 5,6 -- dihidroksidila (DHl), čime se sprječava stvaranje melanina i postiže učinak izbjeljivanja. Princip zaštite od sunca je izdvajanje flavonoida u sladić, koji može snažno apsorbirati ULTRAVIOLET i vidljivu svjetlost zbog konjugacije molekularne strukture flavonoida. Molekule koje apsorbiraju visokoenergetsko ultraljubičasto svjetlo skaču iz stanja tla u aktivirano stanje, a zatim natrag, isključujući bezopasne niskoenergetske zrake. Osim toga, sladić ekstrakt krema za sunčanje ima karakteristike nema potrebe za dodavanje antioksidansa, nema stimulacije na kožu, stabilna apsorpcija, i tako dalje, tako da većina potrošača vole.


Što se tikom primjene lijekova, zapadna medicina je od davnina koristila sladić kao lijek za iskašljavanje, suzbijanje kašlja i slatki aditiv. S razvojem znanosti i tehnologije i produbljivanjem istraživanja, ekstrakt sladića postupno se dodaje u sintezu zapadne medicine. U opsežnoj i dubokoj kineskoj kulturi tradicionalne medicine, u tradicionalnoj kineskoj medicini, sladić ima funkciju pomičavanja slezene i osnažujućeg qi-ja, čišćenje topline i detoksikacije, uklanjanje sluz i ublažavanje kašlja, odgađanje i ublažavanje boli te usklađivanje svih vrsta lijekova. Uglavnom se koristi za liječenje slezene i želuca slabosti, umor, lupanje srca i kratkoća daha, kašalj sluz, bol u trbuhu, udovi klonični bol, karbapenema otečen bol, ublažiti toksičnost lijekova, intenzitet.


Iako je ekstrakt sladića moćan, također može biti štetan ako se uzima u višku. Studije su također otkrile da tablete sladića mogu biti štetne za seksualnu funkciju, te da dugotrajna teška uporaba može dovesti do smanjenog libida i drugih oblika impotencije kod muškaraca, ali se oporavljaju kada se prekinu. Drugo, sladić također inhibira transformaciju kortizola, što dovodi do povećanog krvnog tlaka i hipokalemije. Stoga, za pacijente sa seksualnom disfunkcijom, visokim krvnim tlakom i edemom, proizvodi ili lijekovi za ekstrakt sladića trebaju se koristiti pod vodstvom liječnika.


S napretkom znanstveno-istraživačke tehnologije, ljekovita vrijednost sladića postupno je duboko istražena. Učinak ekstrakta sladića je ogroman i široko se koristi. Možemo znati kako koristiti ekstrakt sladića i sladića kako bismo služili našem zdravlju kroz razumijevanje relevantnog znanja o ekstraktu sladića.


© Baoji Herbest Bio-Tech co