Načelo ekstrakata iz lisna Senna

Glavni aktivni sastojak lista senne su senna glikozidi. Nakon oralnog sena najviše je stigao sennov glukozid u e. bez crijevne apsorpcije, razgradnje različitim metaboličkim putovima senninog više rhein antracenskog ketona može pobuditi M - receptor na crijevnom glatkom mišićju, povećati peristaltiku crijeva, a također može inhibirati natrijev membranu, kalij - atpazu, ometati na, čine crijevni viši osmotski tlak, zadržavaju velik broj vlage, potiču crijevnu peristaltiku i defekaciju.

senna leaf extracts

Nakon što se djelomični antraciklin apsorbira iz tankog crijeva, jetra ga pretvara u aglikon, a zatim stimulira pleksus zdjeličnog živca da poveća crijevnu peristaltiku. Prvog dana studije eksperimentalna skupina razvila je simptome dijareje različitog stupnja, a težina je proporcionalna datoj dozi. Proljev je dostigao vrhunac nakon drugog dana, a zatim se postupno oporavio. Međutim, količina pitke vode u miševa prvog dana nije se povećavala s težinom proljeva. Teška dijareja rezultirala je gubitkom velike količine vodenih elektrolita, ekspanzijom crijevne cijevi, što je utjecalo na povratak vena crijevne stijenke i istjecanje plazme u crijevnu cijev. U međuvremenu se voda nije mogla napuniti na vrijeme, što je rezultiralo smanjenjem volumena krvi i šokom malog volumena krvi.


Patološki pregled pokazao je da je sav epitel crijevne sluznice nekrotičan, što je povezano s povećanom peristaltikom crijeva i širenjem crijevne stijenke tijekom proljeva. Međutim, nije bilo značajnih promjena u detekciji razine elektrolita preživjelih miševa, što može biti zbog toga što su se preživjeli miševi u svakoj skupini vratili u normalno stanje na kraju eksperimenta, a razina vodenog elektrolita obično bila stabilan.


© Baoji Herbest Bio-Tech co