Shaanxijeva vanjska trgovina raste protiv trenda

Od izbijanja epidemije, Shaanxijeva vanjskotrgova je narasla u odnosu na taj trend. Pregledajte karticu izvješća o vanjskoj trgovini od siječnja do svibnja, tako da je nekoliko skupova brojki posebno privlačno:

Foreign trade is growing against the trend

U prvih pet mjeseci ove godine ukupna uvozna i izvozna vrijednost Shaanxija iznosila je 149,73 milijarde juana, što je porast od 2,91 posto na godišnjoj razini. Stopa rasta uvoza i izvoza Shaanxija zauzela je 7. mjesto u Kini, 7,8 postotnih bodova više od stope rasta cijele zemlje. Shaanxijeva vanjskotrgovna trgovina stabilizirala je osnovni disk i ostvarila pozitivan rast.


Obujam izvoza poljoprivrednih proizvoda povećan je za 145,7 posto na godišnjoj razini -- od siječnja do svibnja obujam izvoza poljoprivrednih proizvoda u pokrajini dosegnuo je 650 milijuna juana, što je porast od 145,7 posto na godišnjoj razini. Izvoz soka od jabuke, svježeg voća, biljnog ekstrakta i uvoza soje značajno je porastao u odnosu na prošlu godinu.


63 zemlje i regije -- u prvih pet mjeseci ove godine, gotovo jedna trećina poduzeća u shaanxiju imala je trgovinske odnose s 10 zemalja Aseana i gotovo 60 posto sa 63 zemlje i regije duž pojasa i ceste Jedan pojas i jedan put.


210 ključnih vanjskotržišnih poduzeća -- Naša pokrajina postavila je mehanizam potpore "jedan na jedan" za 210 ključnih vanjskotržišne tvrtke kako bi im pomogla u istraživanju međunarodnog tržišta na različite načine i istodobno ih poduprla u širenju domaćeg tržišta.


Od početka ove godine, zbog utjecaja epidemije, teško zaprimanje narudžbi, poteškoće u provedbi ugovora, međunarodna logistika, povećane trgovinske barijere i druga pitanja donijeli su veće izazove vanjskotrgovinske tvrtke. Suočeni sa složenom i teškom vanjskotržišne situacije, vlada i poduzeća u Shaanxiju zajedno su pokrenuli niz "kombiniranih mjera" za stabilizaciju osnovne ploče vanjske trgovine i povećanje povjerenja u kvalitetan razvoj vanjske trgovine.


U odnosu na trend rasta iza sebe, ubrzana je prilagodba industrijske strukture u pokrajini, izvozna struktura sve je optimiziranija. Prema statistikama, u prvih pet mjeseci ove godine uvoz i izvoz naše pokrajine u top pet trgovinskih partnera, uključujući Južnu Koreju, Sjedinjene Američke Države i Japan, uglavnom su bili mehanički i električni proizvodi, uglavnom uključujući elektroničke čipove, fotonaponske proizvode, dijelove zrakoplova itd., od čega je izvoz solarnih ćelija i monokristalnih silicijskih čipova činio 70%. Usred krize stvaraju se nove mogućnosti i stvaraju novi pomaci. Sve više vanjskotrgoskih poduzeća intenzivira tehnološke inovacije, povećava dodanu vrijednost svojih proizvoda i puni napredak u industrijskoj nadogradnji i strukturnoj prilagodbi.


Suprotni rast zaostaje, dolazi od nastavka potporne politike "dodaj kod". Kao pilot zona za reforme i otvaranje, Pilot zona slobodne trgovine u Shaanxiju dala je punu igru svojoj uzornoj, vodećoj ulozi i odigrala niz "kombiniranih mjera" za stabilizaciju vanjske trgovine. Samo pilot-zona slobodne trgovine xi "funkcionalna zona Međunarodne lučke zone, obujam uvoza i izvoza u prvih pet mjeseci ove godine povećao se za 5,48 puta.


Istodobno, Pokrajinsko ministarstvo trgovine uvelo je niz mjera za pomoć vanjskotrgovnim poduzećima da aktivno reagiraju na epidemiju i nastave rad i proizvodnju te stabiliziraju njihov razvoj, te uspostavilo mehanizam pomoći "jedan na jedan" za 210 ključnih vanjskotrgovajskih poduzeća kako bi im se pomoglo da u potpunosti koriste različite povlaštene politike koje su izdale središnja vlada i pokrajina kako bi pravovremeno koordinirale i riješile svoje poteškoće i probleme.


Iza trenda rasta, s tržišta se nastavilo tapkati. Naša pokrajina aktivno se integrirala u strukturu "Jedan pojas i jedan put", kako bi se uzeo niz načina za razvoj međunarodnog tržišta. U prvih pet mjeseci ove godine trgovina između shaanxija i zemalja i regija "Jedan pojas i jedan put" duž pojasa i ceste i 10 zemalja aseana brzo je rasla. Gotovo jedna trećina poduzeća u shaanxiju trguje s 10 zemalja Aseana, a gotovo 60 % poduzeća trguje sa 63 zemlje i regije duž jednog pojasa i jednog puta. Mehanički i električni proizvodi vodeći su uvozni i izvozni proizvodi Shaanxija u navedene regionalne organizacije, koji čine više od 80%. Micron Semiconductor (Xi 'an) Co., LTD. (u daljnjem tekstu Micron), Samsung Semiconductor (Xi 'an) Co., LTD., i druga vodeća strana poduzeća koja posluju u načinu poslovanja sjedišta, kontinuirano su jačali suradnju sa Singapurom i Malezijom, što je potaknulo rast uvoza i izvoza pokrajine Shaanxi. Delectable je, prije nego što je moja pokrajina i Europska unija uvoz i izvoz padom u pozitivan rast. Osim toga, uvoz i izvoz poljoprivrednih proizvoda znatno su porasli snažnim zamahom. Izvoz voćnog soka i svježeg voća te uvoz soje postupno su uzdrmali utjecaj kinesko-američkih gospodarskih i trgovinskih trzavica, te postigli izvanredne rezultate u otvaranju novih tržišta.


Istodobno, naša pokrajina jača vanjskotrgovačka poduzeća i domaća poduzeća za trgovinsku cirkulaciju pristaju, podupiru poduzeća za širenje domaćeg tržišta. Od izbijanja epidemije, shaanxijeva radno intenzivna izvozno orijentirana industrija lakog tekstila uvelike je pogođena. Pokrajinsko ministarstvo trgovine postiglo je sporazume s Alibabom, Xi 'a Chengcheng Yulang Trading Co., Ltd. i drugim velikim komercijalnim optjecajnim poduzećima u pokrajini o uspostavi domaćih prodajnih platformi i kanala za izvoz plišanih igračaka, elektroničkih proizvoda, rukotvorina i drugih proizvoda, kako bi se promicao izvoz vanjskotrgovinskih poduzeća u domaću prodaju.


Rast u odnosu na trend iza, od kontinuiranog poboljšanja poslovnog okruženja. Pilot zona slobodne trgovine u Shaanxiju pokrenula je 533 pokusa za odvajanje certifikata i licenci. Xi 'u potpunosti provodi standardizirane standarde usluga za osnivanje poduzeća, koji se mogu dovršiti u roku od 1 dana od osnivanja... Dobro poslovno okruženje je poput jakog gravitacijskog polja, koje nosi puni protok različitih elemenata. U prvih pet mjeseci ove godine, uvoz opreme iz meguiar's i Licheng Semiconductor (Xi 'an) co., dvije vodeće tvrtke, naglo je porastao, na 227%, odnosno 65%. To nije samo najbolja fusnota čvrstog povjerenja poduzeća financiranih iz stranih zemalja u ulaganja u Shaanxi, već će također imati snažnu potpornu ulogu u stabilizaciji uvoza i izvoza pokrajine u sljedećem koraku.


Kako bi se stabilizirao osnovni disk, rast vanjske trgovine u cijeloj pokrajini u odnosu na taj trend dat će novi poticaj za sustizanje i nadmašinje u novoj eri i poticanje visokokvalitetnog razvoja Shaanxijevog gospodarstva.


© Baoji Herbest Bio-Tech co