Ponovno postavljanje biljaka za razmnožavanje radi povećanja proizvodnje sjemena

U poljoprivrednim zajednicama u podsaharskoj Africi (SA), mogućnosti uzgoja biljaka mogu se iskoristiti za poboljšanje prinosa po hektaru sirka i kravljeg zrna, dvije glavne kulture.

plant extract for sale

To je bio kraj Hy-Gaina, višemilijunskog međunarodnog istraživačkog projekta koji je vodila Anna Koltunow, profesorica na Sveučilištu u Queenslandu, a koju su podržale Fondacija Bill i Melinda Gates.


Profesorica Anna Koltunow rekla je:&"Hy-Gain osmišljen je tako da malim poljoprivrednicima omogući očuvanje i sjetvu hibridnog sorga visokog prinosa i sjemena kravljeg zrna."


Hibridi (urođeni, potomci genetski različitih roditelja) bili su neobično snažni i prinos po jedinici površine značajno se povećao.


Ali ta se svojstva ne zadržavaju ni u jednom sjemenu koje proizvode hibridne biljke jer nastaju spolnim stvaranjem sjemena. Zahtijeva put mejoze i oplodnje.


Profesor Corturno kaže da seksualna reprodukcija prirodno razdvaja genetske osobine sjemena formiranog u hibridnom cvijeću.


GG quot; Ključ za održavanje prinosa hibrida iz jedne generacije u drugu leži u jednom od najčudnijih aspekata biljne reproduktivne biologije:' apomixis', prirodno nastali aseksualni put sjemena u biljkama," ona kaže.


GG quot; Ako je visokokvalitetno hibridno sjeme opremljeno genetskim prekidačem koji mu omogućava da aseksualno razmnožava biljku novim sjemenom, tj. Bez mejoze i oplodnje, dobiveno sjeme će proizvesti biljku koja je identična klonu hibridni roditelj.


GG quot; Ovo će omogućiti zadržavanje i ponovnu sadnju hibrida na poljoprivrednim gospodarstvima generacijama, omogućujući poljoprivrednicima povećanje proizvodnje i uštedu na troškovima kupnje hibridnih sjemenki svake godine."


Hy-dobitak čini šest istraživačkih organizacija i multinacionalna tvrtka za sjeme. Ranije je to bio petogodišnji projekt koji je vodio profesor Koltunow, a djelomično ga je financirala Fondacija Bill and Melinda Gates.


Prof. Corturno, jedan od najočitijih aspekata koji su pronađeni u prethodnim istraživanjima, je da je promjena potrebna za prelazak sa seksualnog na aseksualnu relativno mala.


GG quot; Sa Hy-Gainom razvijamo biljne prototipove kako bismo testirali možemo li ciljati ove vrijedne hibridne osobine kada se hibridi sijeju, cvjetaju i proizvode više sorti," rekla je.


GG "; Cilj je osigurati bolje sorte sorte sorte i kravljeg zrna prilagođene afričkim potrebama s većim prinosima i otpornošću.


GG quot; Cilj Hy-Gain tima je pružiti vrlo korisnu tehnologiju koja se može lako i jeftino koristiti za uzgoj.


GG "; Domaći uzgajivači kravljeg graha i sireva moraju se moći povezati sa svojim poljoprivrednim zajednicama i donositi odluke o sortama na svom području."


Profesor Koltunow, ako uspije, kaže da bi tehnologija Hy-Gain mogla biti potencijalni&„izmjenjivač igara GG“; za poljoprivrednike širom svijeta, uključujući one iz Australije' programa uzgoja sirka.


Profesor Koltunow je rekao:" Ova tehnologija mogla bi uzgoj biljaka i proizvodnju sjemena učiniti učinkovitijim u vrijeme kada se žitna industrija bavi izazovom održavanja prinosa po jedinici površine u uvjetima uzgoja koji postaju topliji i sušiji."


© Baoji Herbest Bio-Tech co