Ekstrakt biljke zelenog čaja može povećati sitost

Istraživači su analizirali učinke katehina žučnih plodova -3-gallate (EGCG),ekstrakt zelenog čaja, na miševima i objavili svoje nalaze u časopisu o molekularnoj prehrani i istraživanju hrane. Istraživači su otkrili da dijeta s previše masti može dovesti do prekomjerne težine, Pretilost i prekomjerne prehrane, kao i utječe na funkciju mozga. Dok mnoge prethodne studije su otkrili zaštitni učinak ekstrakta zeleni čaj biljka kao što su EGCG na pretilost, nekoliko studija su usmjerena na odnos između zelenog čaja i metabolizam tijela, Istraživači, rekao je istraživači.

green tea extra for sale

Za istraživanje, istraživači su muški divlji miševi i nasumično ih podijeliti u tri skupine, jedan hranjen redovite prehrane, drugi hranjen tjedan od visoke masnoće hrane s više od 60 posto energije, a treći hranjen visoke masnoće dijeta za tri mjeseca. Osim toga, svi miševi su hranjeni EGGC dodataka. Rezultati su pokazali da EGGC nije imao značajan utjecaj na najprikladniju skupinu miševa, ali u skupini miševa s visokim udjelom masti, poboljšane su navike prekomjernog jedenja, a učestalost unosom hrane i prehrane smanjena. EGCG dodataka spriječiti prejedanje tijekom dana u visoke masnoće dijeta (HFD) miševi, tj., EGCG regulira miševa prehrambenog ponašanja i homeostaze energije.


Osim toga, Istraživači su otkrili da EGCG regulira apetit za upravljanje ključnih gena kao što su AGRP, POMC i CART, i pogođeni sat gena u hipotalamusu pretilih miševa. EGCG se jede na miševima.


© Baoji Herbest Bio-Tech co