Otkrića bioenergije utiru put proizvodnji novih ugljikovodika

Masne kiseline, prehrana bogata klorofilom koja ih podari antioksidativnim i protuupalnim učincima, pozdravljena je kao svestrana i korisna kao sirovine za proizvodnju bioenergije.

Fatty acids

Znanstvenici Istraživačkog centra za bioenergiju Velikih jezera postali su fascinirani određenom vrstom masnih kiselina dugog lanca, nazvanom furanska masna kiselina, jer može zamijeniti proizvode na bazi nafte, uključujući goriva, maziva motora, farmaceutske proizvode i prehrambene aditive. Tim suradnika GLBRC-a na Sveučilištu Wisconsin-Madison opisao je kako se furanske masne kiseline proizvode u bakterijama i drugim stanicama.


Kao i druge masne kiseline furan masne kiseline ili nalaze se u membranama koje tvore granice stanica. Ove masne kiseline djeluju kao masni filtri za zaštitu unutrašnjosti stanica od promjena u vanjskom okruženju. Oni također mogu djelovati kao kemijski glasnici, govoreći stanicama kada su prisutni toksini ili stres.


je posebna vrsta masnih kiselina koja ima široku privlačnost znanstvenicima za biogorivo jer su atomi kisika pričvršćeni na sredinu lanaca ugljikovodika.


Kemija pomaže bakterijskim stanicama da se odupru oštećenju svojih membrana, kaže Rachelle Lemke, viša stručnjakinja za istraživanje u GLBRC-u. Atomi kisika u FuFA-ima također su od interesa za biogoriva i druge industrije." Proizvod je nedavno objavljen u časopisu Journal of Biochemistry. "Upaljače s kisikom pomažu zapaliti sve ostale molekule u gorivu za izgaranje. Duljina lanca FUFA-e također ga čini potencijalnim maziva za motore i drugu opremu."


Lemke je prethodno identificirao FuFA-u i raspravljao o tome kako rhodobacter Spheroides umire kada je izložen visoko reaktivnoj molekuli kisika koja se zove singlet kisik. Lemke je apsolvent i direktor GLBRC-a Tim Donohue, profesor bakteriologije na Sveučilištu Wisconsin-Madison. Međutim, još uvijek nemaju informacije o tome kako napraviti ove važne vrste masnih kiselina.


© Baoji Herbest Bio-Tech co